Karl Runqvist

Karl har jobbat professionellt inom teaterbranschen i hela sin yrkeskarriär. 1993 började han som teknisk chef på Wermland Opera och gick 2008 över till att jobba som konsult inom scenteknik med fokus på scenrummet som helhet och att ta fram scentekniska lösningar för specifika produktioner. Ett av hans fasta uppdrag är det tekniska genomförandet för samtliga Wermland Operas föreställningar.

Uppdragen som konsult varvas med regi– och scenografiuppdrag. Totalt har han gjort hundratals teater- och live-eventproduktioner både som regissör, konstruktör och scenograf.

Det är Karls korskompetens mellan regi och teknik som skapar en djup förståelse för hur teknik kan integreras i scenrummet, i föreställningar och i eventsammanhang.

karl@rundaideer.se
+46 705 758 857

Erika Öhman

Erika är den kreativa ingenjören som trivs med att kombinera sin tekniska bakgrund med sitt form- och designintresse. Detta gör hon gärna i samarbete med andra i teaterns konstnärliga team för att finna rätt uttryck och funktion för scenrummet och aktuell produktion.

Erika har en bakgrund inom konstruktion, produktutveckling och projektledning med konsultuppdrag inom främst fordons- och pappersmassaindustri. På sin fritid har hon haft flera uppdrag som scenograf och dekoransvarig. Steget var därför inte så stort när hon anslöt sig till Runda Ideer.

erika@rundaideer.se
+46 702 618 231

Anett Refseth

Anett började sin yrkeskarriär i Oslo inom finans- och rederinäringen. Efter att ha flyttat till Sverige sadlade hon om och arrangerade 2001 sin första musikfestival, “Masugnsrock”, som följdes av ett flertal egna produktioner inom teater och konserter. Både Masugnsrock och de efterföljande egna produktionerna utspelades i Motjärnshyttan, en liten by mitt i de Värmländska skogarna. Många ”tunga” namn såsom Rikard Wolff, Mikael Samuelson, Lars Brandeby och Lena Dahlman deltog i uppsättningarna.

Sen dess har hon haft ett flertal varierande producentuppdrag i Värmland.  De senaste åren har hon också arbetat med Rally Sweden som projektledare och arenakoordinator.  

anett@rundaideer.se
+46 705 944 109

Frithiof Bernhold

Frithiof har jobbat bakom scenen i över 20 år. Det började med dekorbygge och rekvisita på Värmlandsteatern följt av turnétekniker på Wermland Opera. År 2000 började han jobba på Disney Cruise Line, först som scentekniker och därefter som automationsansvarig på teatern ombord.

Genom åren har det blivit många jobb som scentekniker, dekorbyggare, automationstekniker, scenmästare, inspicient och scenteknisk samordnare. Förutom att jobba med teaterproduktioner har Frithiof jobbat med installation av teknik och dekor både i Sverige och internationellt.

Frithiof har också varit scenograf för Peter Pan, Little shop of Horrors och själv stått på scen i Jesus Christ Superstar och Fröken Julie.

frithiof@rundaideer.se
+46 739 325 669

Karin Gynnemo-Davidsson

Karin är ekonomiansvarig på Runda Idéer.

Karin har själv stått på scen i flera musikaler och är idag fast vokalist i Soul Finger, ett soul- och rockband från Karlstad.

karin@rundaideer.se
+46 706 497 060

Niklas Engvall

Niklas är konstnären som varvar sin tid mellan sitt eget måleri och uppdrag som dekormålare.

engvall.niklas@gmail.com
+46 705 899 681

Scroll to Top